Followers

29 April 2010

April 29, 2010 - 3 comments

Barcelona kalah!

Barcelona kalah!Haha,aku suka!aku suka :)!Aku sebagai peminat Real Madrid mana boleh suka kalau Barcelona menang.So bila Barcelona kalah aku suka,Barcelona menang aku sedih,Real menang aku suka,Real kalah aku sedih.Aku tahu gak pasal sejarah Real Madrid ngan Barcelona,tp aku suka Real sbb diorang bnyk superstar.Dulu Galacticos yang asal Beckham,Zidane,Figo,Ronaldo,Roberto Carlos,aku percaya korang yng tak kenal bola pun mesti knl nama-nama ni.David Beckham aku rasa orang pempuan bnyk yang knl.Skrng ni Galacticos yang baru palak Kaka,Cristiano Ronaldo,Benzema.Member aku Kamil minat Kaka waktu dia kat AC Milan,lagi sorang Al-Amrin minat Cristiano Ronaldo waktu dia kat Man U,so skrng ni dedua kat Real,scrng tak langsung diaorang pun jadi peminat Real Madrid.

27 April 2010

April 27, 2010 - 5 comments

aku insan Kamil

Blog yang paling hangit pada abad ini...rugi kalo tak ngok kerana dalamnya mengandungi nasi lemak mak jah sentel cap ibu dan anak...rm1 satu...

April 27, 2010 - , No comments

TIP PILIHAN: Rezeki Melimpah-Limpah


TIP PILIHAN: Rezeki Melimpah-Limpah


Oleh: Irfan Khairi @ IK
Konsep "abundant" seringkali di paparkan dalam buku-buku motivasi barat. Ertinya, banyak, berlebihan, berlimpah-limpah dan sewaktu dengannya.

Ianya amat penting untuk melihat bahawa semua rezeki yang ada di dunia ini adalah banyak dan unlimited.

Ramai yang mempunyai konsep yang SALAH iaitu memikirkan rezeki adalah terhad. Di ibaratkan seperti anda mempunyai kek. Dan bila anda makan satu slice kek tu, maka, kurang satu pecahan. Kalau anda bagi kawan anda makan satu lagi slice, makin kurang pecahan. Lagi ramai yang makan kek kita tu, makin kurang sehingga kek tu habis. Maka, tiada siapa, termasuk anda boleh merasa dah kek yang habis...

Sebenarnya rezeki adalah berlimpah-limpah di dunia ni dan tak habis (unlimited). Rezeki pula bukan sahaja wang atau harta, tetapi, rezeki termasuk ilmu, pengetahuan, kenalan, kasih sayang, dan macam-macam lagi.

Ertinya, kalau ada ilmu, kongsi ilmu dengan orang lain. Kalau ada wang, sedekah dan berikan zakat. Hadis juga menjanjikan bahawa harta TIDAK akan kurang sekiranya bersedekah dan berzakat. Kalau ada pelanggan, kongsikan dengan usahawan-usahawan lain. Rezeki kita tidak akan habis, malah akan bertambah-tambah berpuluh dan beratus kali ganda lagi.

Lihat rezeki dunia ini melimpah-limpah, dan rezeki juga akan melimpah-limpah datang kepada kita ;)

SUMBER:IRFAN KHAIRI.COM

25 April 2010

April 25, 2010 - No comments

Real Zaragoza 1-2 Real Madrid

Aku memang kaki bola walaupun aku kaki bangku haha.So entry aku kali ni berkaitan ngan kelab fevert aku cam biasala Real Madrid,aku memang tak suka Barcelona hehe.Real Madrid tinggal lagi empat game je,mintak-mintakla dia orang menang semua game.Malam tadi Real lwn Zaragoza kat Stadium Zaragoza.Sblm game pemnt Zaragoza menggangu pemain real madid kat hotel pngnpn diaorng,antara yng kena ganggu Kaka,Guti ngan Higuain.Nsb baik Real menang 2-1 wlaupun tipis,at least menang,teka siapa score?Raul dan Kaka!,kedua-dua gol berpunca dari Cristiano Ronaldo.Kaka wlaupun baru baik dari kecederaan tp tunjuk prestasi yng bagus mlhn dpt gol kmngan.Ok tu jela,bye...

24 April 2010

April 24, 2010 - No comments

Gambar Menarik

The Elephant Rock(Batu Gajah)

Batu yang besar di Gurun Nevada ini dikenali sebagai Elephant Rock(Batu Gajah)untuk beberapa sebab.Pengunjung yang ingin melihatnya,perlu memandu atau menaiki bas perlancungan ke Valley of Fire(Lembah Api)yang sangat panas,diluar Las Vegas

The Devils Bath(Mandian Syaitan)

The Devil`s Bath merupakan pemandangan yang menarik perhatian di terma kawasan mata air Wai-O-Tapu,New Zealand.Kolam asid sulfurik ini merupakan kawasan terbesar yang beralun dan berbuih dengan aktiviti geotermal.Wai-O-Tapu hanya beberapa minit pemanduan dari bandar Rotorua,tetapi perlu diingatkan,The Devils Bath ni,baunya lebih teruk dari rupanya,namapun dah Mandian Syaitan.

Gateway To Hell(Pintu Masuk Ke Neraka)

Pancutan udara panas dan gas asid sulfurik,serta berdataran asid menjadikan Iceland Namaskaro kelihatan seperti pembukaan ke daerah syaitan

Bisti Badlands(Pulau Teruk Bisti)

Timbunan yan pelik dan berbentuk seperti telur ini kelihatan seakan-akan landskap mahluk asing.Malahan kawasan luas yang bewarna warni yang mempunyai batu yang jarang terhakis ini adalah Bisti Badlands yang terletak di New Mexico

Green Sand Beach(Pantai Pasir Hijau)

Kepulauan Hawaii mempunyai aktiviti geologikal dan fenomena takjub.Green Sand Beach(orng tempatan Hawaii memanggilnya Puu Mahana) yang terpencil di Pulau Hawaii(Hawaii bermaksud Besar/Pulau Besar) jarang diteroka pelancong.Warnanya yang menarik disebabkan kristal olivin yang datang dari aliran lava dari Gunung Berapi Mauna Loa.

Socotara Island(Pulau Kebahagiaan)

Socotra berasal dari sanskrit,bermaksud Pulau Kebahagaiaan.Terletak di Yemen.Ia mempunya pantai yang indah,terasing dan sunyi serta tumbuhan botanikal yang sangat menarik dan takkan dijumpai dimana mana tempat dalam dunia

Dragon Blood Tree(Pokok Darah Naga)

Dracena cinnibaris atau Dragon's Blood Tree ini terletak di Pulau Socotra,Yemen.Dipercayai digunakan untuk tujuan sihir dan ilmu kimia zaman pertengahan

Desert Rose(Gurun Ros)

Di Pulau Socotra juga terdapat banyak lagi landskap ganjil seperti Desert Rose ini yang kelihatan seperti kaki gajah yang berbunga

Frost-bitten Avenue Tree(Jalan Pokok Reput)

Frost-bitten avenue of tree,berada di Netherlands

Sailing Rock(Batu Berlayar)

Racetrack Playa(Litar Lumba Playa) terletak di USA.Setiap satu tahun “Playa” atau gurun datar mengalami hujan musim dingin yang singkat dan menjadikannya licin apabila gurun berlumpur.Pada masa ini batu bata bergerak meninggalkan kesan yang jelas dibelakang mereka.Kejadian ini dipanggil Sailing Rock(Batu Berlayar).Walaupun saintis percaya ia disebabkan angin yang kuat,namun sesetengah batu tiba-tiba menukar arah dan bergerak dengan tepat ke sudut arah sebelumnya.Segala bukti menunjukkan ia bukan penipuan walaupuun pergerakan batu tidak pernah dirakam.

Princess Beach(Pantai Puteri)

Haha,tempat aku biasa mandi,saja nak letak.Sepanjang aku mandi belum lagi aku tersempak mana-mana puteri yng mandi^^Dulu dikenali sbg Pantai Kundur(Kundur Beach).Terletak di Melaka,Malaysia.

April 24, 2010 - No comments

My MP3 Album

*still under construction!!



Song:Wavin Flag Artist:K`naan Song:Waka Waka Artist:Shakira Song:Never Say Never(Soundtrack Karate Kid)
Artist:Justin Bieber feat Jaden Smith
Video 4
video
video
video Video code goes here...

video
Song:ETSUKO-NISHIO-JA-JA-UMA-NI-SASENAIDE-(DON'T-MAKE-ME-WILD-LIKE-YOU)
Ranma Anime Opening Song

23 April 2010

April 23, 2010 - No comments

D.I.Y Prank Virus


*aku tak bertanggungjawab atas segala risiko
*jangan cuba kat laptop/pc sendiri
*ini bkn virus betul tp adlh prank virus

Ok,buka notepad dan taip ni


Klik file,save as(tukarkan save as type kpd all file)
Pilih ANSI sebagai taip Encoding
Namakan fail sbagai virus.bat

Klik Start->All programs,dari sub-menu ni klik kanan kat "start up"dan select Explore dari option yng diberikan. Ini membuka fail "start up",lepas tu cutkan fail virus.bat dan pastekan kat start up folder yng dibuka.Apabila komputer diaktifkan,batch fail tersebut akan menyebakan komputer terpadam dalam 0 saat dngn segra.

Prank Virus yang tlh diakatifkan

22 April 2010

April 22, 2010 - 2 comments

Ayam Jantan Bertelur?

Haha,aku baca kosmos tadi,ada satu berita menarik perhatian aku.Ayam
Jantan bertelur!Kejadian berlaku kat Tuscany,Itali.Ayam jantan ni dinamakan Gianni,bertelur apabila semua ayam betina kat reban tempat ia tinggal dibaham seekor musang.Saintis Itali,Donato Massatino mengatakan ia mungkin disebabkan gen kesinambungan hidup primitif.Selepas semua ayam betina takde,ayam jantan itu perlu memastikan ia mempunyai baka dengan menjadi ayam betina.Smlm aku baru terbaca psl anak perempuan Cher dlm proses terakhir pertukaran jantina menjdi lelaki sbb rasa diri lebih ke arah kelakian,so aku rasa ayam jantan nama Gianni ni pun mngkn merasakan ia lebih kearah kebetinaan,ataupun ayam jantan ni dua alam agaknya...

Foto Gianni,ayam jantan yang boleh bertelur.

20 April 2010

April 20, 2010 - 2 comments

Dancing Link

Cuba gerakkan mouse kat gambar ni,nnti dia brgerak



cuba gerakkan mouse kat tulisan ni pula
*aideal fitri

Apa gunanya dancing link ni?Hmm...korang boleh buat menu korang cam aku buat kat menu aku yng kat sblh kanan tu,klau korang tak thu camna nak buat atau bermnt nk buat,bolehla aku postkan cara,tp klau takde sapa bermnt atau rsa tak menarik,aku malas nak postkan haha^^

19 April 2010

April 19, 2010 - No comments

Aideal Menaip

Haha,layan betul tengok citer animasi how to train your dragon,citer pasal Hiccup,ayah dia ketua puak viking kat tempat dia,feymes psal terrer bunuh naga,sdngkn Hiccup plak orng kmpung dia tak suka psl tak mcm viking dn psl dia buat lwk yng membosankan.Hiccup bercita-cita nak bunuh naga psl nk orng kampung snjung dia,terutama ayah dia.Satu hari Hiccup ada peluang nk bnuh anak naga,tp tak smpai hati......ok citer banyak nnti dah jdi spoiler,tak best plak,korng tngok sndiri la Korang klau lyn animasi,tengokla,citer ni mmg best la bg aku.Aku mmng ska tngor citer animasi,sbb ada bnyk unsur komedi.Slain tu aku gak lyn citer fiksyen cam Harry Potter,filem thriller pn kkdng best gak aku tngok.Aku slalu cuba nk krg sebuah novel cam Harry Potter,smbl psng angan angan klau bleh dijadikan filem dari novel karya aku,tp apa bleh buat,tak brapa berbakat nk menulis novel la,tk bnyk idea,kkdng idea ada,tp tk thu mcm mna nk tulis dan kkdng baru tulis stngh dah rasa malas,so smpai skrng,aku cma menulis blg jela haha.Tngok dari tulisan aku yang banyak salah taip pun dah thu,ak tkde kriteria nk mnls novel,tp aku ttp mnt nk tulis novel,argh,camna ni......

April 19, 2010 - No comments

Koleksi Puisi

Tajuk:Rahsia Di Sebalik Raut Wajahmu

Hasil karya : Alam@Insan Sepi
Tarikh buat : 22hb Julai 2005,
No. ahli :003

Di sebalik raut wajahmu
Ku lihat seribu duka ku
Yang membayangi kutiada erti bagimu

Ku cuba melemparkan senyuman ke raut wajahmu
Ikhlas khas hanya buat mu
Sekadar pengubat luka
Menguji sedalam mana keikhlasanmu

Namun senyumanku hanyalah senyuman tawar
Hnayalah senyuman murah jauh disudut hatimu
Jika dibandingkan senyuman emas permata
Insan yang kau sayangi
Senyumanmu hanyalah mainan semata
Senyuman paksa hanya manis pada bibir
Namun jauh di sudut hatimu terpalit
Seribu kebencian

Adakalanya pandanganmu hanya sekilas pandangan
Membayangkan kutiada harga buat dirimu

Ku cuba mendekati selangkah ke arahmu
Namun kau mundur selangkah jauh meninggalkanku
Membuktikan kau membenci diriku
Ku sedar siapa diriku...

Kini ku sedar
Tiada gunanya menagih simpati
Mengharap sesuatu yang bukan milikku
Ku akan berpijak di bumi nyata
Ku tidak akan melihat dunia ini lagi dengan mata tempurung
Sebaliknya akan ku lihat dunia ini dengan mata burung
***********************************

Bumi Hitam Bertuah


Hasil karya : Miji@ATZA
Tarikh buat : 2008
No. ahli :002

KEJAYAAN DI AFRIKA
TIADA TUMPAH DARAH
TIADA MAKSUD KEBULURAN
HANYA GAH KEKENYANGAN
BIARLAH PRESIDEN BERALIH ARAH
KE NEGARA YANG MEMENTINGKAN ASABIAH

BIAR MEREKA PANDU MEREKA
DENGAN CERITA YANG KITA REKA
KONONNYA MEREKA PEMBAWA BAHAGIA
DI SANA MEREKA MENEMPA NAMA
DI SINI MEREKA MEMBUANG LUDAH
DAN MENCIPTA SEJARAH
SESUDAH KEJAYAAN DI AFRIKA
*****************************
Peluh Perumahan

Hasil karya : Din@Pak Din
Tarikh buat : 2005
No. ahli :004

Dingin subuh yang menusuk tulang,
Meneguk kopi embun semalam,
Mengutip sisa,nasi digoreng,

Setelah perut di sisi rezeki,
Pasir ditapis,batu dijunjung,
Simen dibaris,

Panorama sisa hidupku teruskan,
Hingga cahaya panas bedering,
Peluh perumahan ku mencurah keluar,
Disapu penuh kekasaran, Daki bertaburan dikain kerja,
Kerana aku terasa siksa,

Berhenti kerja mencari meja,
Menjamu selera senafas sahaja,
Meneguk air sebelanga,

Kumandi kusabun di atas tanah,
Air yang mengalir kurasa segar,
Lalu kusujud menghadapnya,
Kuberdoa kepada ilahi,
Merubah peluhku menjadi kering,

Ku ingin sekali duduk di bilik,
Ku ingin sekali ditiup penghawa dingin,
Tetapi hanya angan menjadi impian,

Senario perumahan bermula,
Sehingga cahaya ilahi terpadam semula,
Ku rasa ia mungkin tidak berubah,
Kerana kemalasan dulu menimpa,
Menjadikan aku mengundang,
Peluh perumahan.
**********************
Seribu Mimpi

Hasil karya : Fitri@Aideal Fit3
Tarikh buat : 23 September 2005
No. ahli :001

Adakah mimpi yang datang itu palsu
Tapi kenapa ianya begitu indah
Dan bagaikan semalam
Nostalgianya benar-benar terasa

Mimpi yang hadir itu
Sering kali menerasuki minda
Agar percaya ianya nyata

Kini keindahannya bertukar ngeri
Membuatkan diri ini
Tidak lagi menanti kehadiran malam
Yang memaksa roh meninggalkan sebentar
Jasad yang sedang terlantar

Seribu mimpi yang datang
Mengundahkan hati di dalam tenang
Yang diselaputi kabur bayang-bayang
Gelap di dalam terang

Mungkinkah ia membawa khabar gembira
Atau sekadar menambah garis luka
Yang hadir di dalam lena
Di kala malam mula menjelma

April 19, 2010 - No comments

EX5-Club












============================================================================
SPESIFIKASI

ENGINE
Engine Type -
Bore & Stroke 50 x 49.5 mm
Displacement 97.1 cc
Compression Ratio 9.0: 1
Engine Starter System Kick Started Electric Started
Lubricating Oil Capacity 0.7 liter (After Draining)
0.9 liter (After Disassembly)

POWER TRANSMISSION
Clutch -
Transmission -
Gear Ratio 1st Gear – 2.833 (34/12) ;
2nd Gear – 1.705 (29/17) ;
3rd Dear – 1.238 (26/21) ;
4th Gear – 0.958 (23/24) ;
Primary Reduction Ration – 4.058 (69/17) ;
Final Reduction Ration – 2.571 (36/14)

ELECTRICAL
Ignition -
Battery 12V-2.5AH (WAVE 100R – Kick)
12V-2.5AH (WAVE 100R – Electric)
12V-2.5AH (WAVE 100)


DIMENSIONS
Overall Length 1915mm (Wave 100R-Kick); 1907mm
(Wave 100R – Electric & Wave 100)
Overall Width 705mm (Wave 100R – Kick); 699mm
(Wave 100R – Electric & Wave 100)
Overall Height 1076mm (Wave 100R-Kick); 1066mm
(Wave 100R – Electric & Wave 100)
Wheelbase 1234mm

CHASSIS
Frame -
Suspension -
Fuel Capacity 3.7 liter
Tyre Measurement Front Tyre : 70/100-17M/C 40P (Wave 100R) ;
60/100-17M/C 33P (Wave 100)
Rear Tyre : 80/90- 17M/C 50P(Wave 100R);
70/90-17M/C 43P (Wave 100)
Caster : 26o 30’ ;

PERFORMANCE
Maximum Horse Power -
Maximum Horse Power -

15 April 2010

April 15, 2010 - No comments

Melaka Bandar Raya Bersejarah

Hari ni Melaka Bandar Raya Bersejarah,member aku Kamil,cuti Kolej,so dia pun ajak la aku jalan gi Melaka tngok apa yng best...memula kitaorang gi JJ,sblum tu Kamil gi Bank Islam,check duit jap.Kat JJ,tempat favourite aku,comic paradisela,haha,aku memang kaki komik,bnyk dah komik aku kumpul,wlaupun bleh baca online nmun ada sstngh kmk yng takde,dan aku pun scra tak lngsung menghargai jasa mangaka(pelukis komik).Dak Kamil lak cari spek mata,baju,jam dan headphone nokia(dari haritu survey,tak beli beli pun^^.Lps gi JJ,singgah MP,lyn Karaoke la plak,terjerit-jerit orng yng menyanyi karoke kat situ,emosi sungguh :),smbl main game sniper skali......lps tu,kitorang pun plng,smsa nk plng dak Kamil nak singgah AccountSave kat Sungai Udang lalu Bertam Hulu,pergh dah la jln dia panjang,bson dan gelap lak tu..........kat account save baru dak Kamil ada beli headphone nokia,pndai tu dia mintak kurang harga...tp hrga headphone ni ngan kat MP,lg mhal kat MP,pelik,...pelik.Aku plak beli cd PS2.Sampai rumah test pasng,skali konssol PS2 aku tu aku buat hal la....argh apahal ni.....pasal dah lma tak main PS2ni,tu yang dia merajuk agaknya........arghhhh,nk kena beli PS3la pulak hehe^^ tp cd game dia mahal lah :(....

14 April 2010

April 14, 2010 - No comments

Real Madrid datang Malaysia?

Malaysia, Real Madrid berentap
Oleh Harris Rajahdin
harajah@bharian.com.my
2010/04/13
Peluang peminat tempatan saksi kelibat bintang dunia Ronaldo, Kaka

BAYANGKAN bintang dunia seperti Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema dan Xabi Alonso beradu kekuatan dengan skuad negara di depan khalayak ribuan peminat tempatan yang memenuhi segenap pelosok stadium untuk melihat wira mereka yang sebelum ini disaksikan di kaca televisyen sahaja. Ia kelihatan seperti fantasi semata-mata, namun mendekati realiti seandainya Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan pihak penganjur berjaya dalam misi membawa gergasi Sepanyol dan rekod sembilan kali juara Eropah, Real Madrid ke tanah air bagi perlawanan persahabatan berprestij jelajah pra-musim. Pengerusi Perbadanan Stadium Merdeka, Datuk Mohd Said Yusof mengesahkan pihaknya bekerjasama dengan FAM dan penganjur untuk membawa Los Galacticos ke Stadium Bukit Jalil selepas Piala Dunia yang berakhir pada Julai.

“Saya sekarang menunggu pengesahan daripada pihak FAM mengenai usaha untuk membawa Real Madrid ke Malaysia. Jika menjadi kenyataan, mereka akan tiba selepas Piala Dunia untuk menentang Malaysia,” katanya ketika dihubungi.

Usaha mendapatkan gambaran jelas mengenai kunjungan ini menemui kebuntuan ketika FAM dan penganjur belum bersedia mendedahkan perancangan mereka.

Namun, kehadiran Real Madrid pasti akan mencetus keghairahan baru peminat tempatan yang sebelum ini disajikan dengan aksi pasukan Inggeris seperti Manchester United yang tiba tahun lalu, Chelsea dan Arsenal.
Jelajah pra-musim sentiasa dimanfaatkan Real Madrid dengan kunjungan ke Asia dalam usaha mempromosikan kelab itu kepada khalayak lebih luas, namun kelab terkaya dunia itu belum pernah menjadikan Malaysia sebagai hentian mereka.

Sumber:
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Malaysia_RealMadridberentap/Article

13 April 2010

April 13, 2010 - 1 comment

Polysics





Aku suka dengan video ni sbb lagu ngan tarin popping dia mmg best la....kumpulan polysics ni skrang terdiri dari Hiroyuki Hayashi,Fumi,Masashi Yano.Dulu ada Kayo(plng feymes,skrng dah berhenti dari music.Lagu ni kalau korang nak tahu dlm bahasa inggeris tp klau dngr dri sebutan,mmg korang tk phmla,haha hak......hah yng budak jpun pkai uniform baju skolah ngan bawak beg skolah tu nma smrn dia Strong Machine2,bapak dia Strong machine,dua dua ahli poppig yng feymes kat jepun nu.Ok layan jela klip video kat bawah ni,kalau korang tak suka,lntk kornang la,yng penting aku suka.

Polysics
video
Polysic-Versi Strong Machine 2
video

Tajuk Lagu ni:I My Me Mine
Lirik dia:

I my me mine, I my me mine, I my me mine, I my me
You your you yours, You your you yours
He his him his, He his him his
She her, She her her, She her She, her

I my me mine, I my me mine, I my me mine, I my me
They their them theirs, They their them theirs

People people people people
We our we our us, We our we our us

Hey Hey Rock'n'roll manual
Lesson lesson manual
Commercial album
That's mellow Hey!



April 13, 2010 - No comments

Real Madrid


Real Madrid merupakan team favourite aku,tp sjk akhir akhir ni Barcelona smkn jauh mendahului Real,dan dalam pertemaun el classico,Real dikalahkan 2-0 ditempat sendiri,aduh,kecewa betul aku....nmpkya msm ni,Real mcm tk kan mng satu kejuaraan pun,kalah kat tngan Alcorcon? dalam piala copa del rey,kalah kat tngan Lyon dalam Liga Juara Juara....dn skrng kalah kat tngan Barcelona,kat tmpt sndiri dan kat tempat lwn....nmpknya bertukar lgilah coach Real.....rumorr mngtakan Rafa Benitez atau Mourinho a.k.a special one..aku nk Mourinho sbb Rafa Benitez ngan Liverpool pun agak kurang ni kan plak nk manage superstar Real,lgpun Xabi Alonso tinggalkan Liverpool sbb Rafa....Untuk musim panas nanti aku nak Real beli bek kiri ngan sayap kiri,Ribery ataupun David Silva...Higuain aku smkn kurang yakin,slalu tenggelam dlam game penting,aku cdngkan David Villa,woi Perez kau ada baca tak pos aku ni...ok bye.