Followers

03 September 2010

September 03, 2010 - 4 comments

Penyelesaian Masalah Butang Reply Bagi Template Shiny





UPADTE:Sukses,masalah bagi template shiny berjaya diatasi^^


Perhatian:Ini adalah penyelesaian masalah bagi template shiny,sila rujuk Tutorial Reply Button Di Blog Komen untuk melihat tutorial asal

Daripada Tutorial Reply Button:
Penyelesaian Masalah Bagi Template:Shiny Oleh Ourtemplates

Cahayamylife,saya dah download template yang sama ngan awak dan saya dah tahu camna nak buat^^

Memula awak kena embeded below post{Jgn risau,ikut je step ni :)}
a)Pergi kat tab Settings
b)Klik kat link comments
c)Kat , pilih  ,klik save

1)Sekarang pergi ke tab "Layout"/"Design"
2)Klik kat "Edit HTML"
3)Dan tandakan kat Expand Widget Templates

Cari kod yang macam ni:
   <p class='comment-footer'>
        <a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a>
      </p>


Tips:GunakanCtrl F dan paste <p class='comment-footer'>kemudian klik arrow next kat sebelah Find,korang akan dapat lihat kod tersebut(ini sebab kod ni sebenarnya ada dua dan aku tak nak korang konfius,sila perhatikan betul-betul) 

Dan gantikan keseluruhan kod tersebut dengan kod ni:
<p class='comment-footer'> <b:if cond='data:post.embedCommentForm'> <b:include data='post' name='comment-form'/> <b:else/> <b:if cond='data:post.allowComments'> <a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a> </b:if> </b:if> </p>

**Cari kod ni(Ctrl F dan paste untuk memudahkan pencarian):**
 <span expr:class='&quot;item-control &quot; + data:comment.adminClass'>

Dan letakkan kod ni diatas/sebelum kod kaler merah tersebut:


*PENTING!!*
Anda mesti tukar perkataan YOUR-BLOG-ID dalam kod textarea diatas dengan blog id anda.Camna nak tahu?.Pergi ke blogger Design > Page Elements.
Lihat address bar kat browser korang.Korang akan dapat lihat link yang camni:



Dapatkan hanya nombor id dan gantikan pada perkataan YOUR-BLOG-ID didalam kod.Save template,dan sekarang awak akan lihat butang reply pada setiap komen.

Ok,saya rasa pasti jadi sebab saya dah buat kat template yng sama^^

4 ulasan:

Alhamdulillah.
selesai!
Syukran kathira ye.
Sangat membantu.
=)

yeahh.. berjaya2.. hehe..
thanks yeaa..
XD

awk..sye pnye header de due..cmne ek?

Catat Ulasan