Spain World Cup Champion 2010

Akhirnya Spain menjuarai cawan dunia eh Piala Dunia 2010 di bumi Afrika.Rasanya ramai yang tak lepaskan peluang menyaksikan perlawanan akhir tadi,aku pn tak lepas gak,tapi waktu second half jela baru tengok,sebab terjaga waktu second half XD,first half miss.Aku tengok Belanda main ngan Spain macam kurang rancak je...dua dua team terlalu berhati hati tapi akhirnya adalah gak cubaan berbahaya,antaranya cubaan Robben yang one on one ngan Casillas tapi kaki Casillas berjaya menghalang bola masuk ke gawang,Spain pun turut buat percubaan bahaya menerusi tandukan Ramos,cubaan Fabregas dan mamat yang ada penyakit home sickness,Jesus Navas yang masuk sebagai pemain gantian waktu second half memang menguatkan lagi serangan skuad spain.Dan piala dunia akhir kali ni gak menyaksikan banyak kad kuning dan gak satu kad merah buat pemain Belanda,Heitingga,yang mana mengulangi kisah piala dunia lalu dimana Zidane yang gak kena kad merah.Akhirnya pada extra time,Iniesta menjaringkan gol wlaupun kedudukan tu nmpk cam offside dan pengadil sebelum tu gak x memberi korner kepada Belanda walau bola terkna badan pemain Spain watu free kick,x perasan agaknya....Tahniah kepada Sepanyol yang menjulang Piala Dunia edisi kali ni.

Tahniah kepada peminat Casillas kerana Casillas dipilih sebagai Penjaga Gol Terbaik Dunia 2010.

P/S:Rasa-rasanya superstar kali ni sebenarnya adalah Paul si Sotong XD

Nampak tak kat tangan Torres ada tatu nama Nora,siapa nora tu?

Ulasan

  1. fit,spain dh menang aku dgo citer de org nk blanje...huahahaha

    BalasPadam
  2. Sapa Zam?,kau ke,kalau cam tu aku nak KFC XD

    BalasPadam
  3. haishh..aku spain..spe sokong belanda la blanje...hahaha

    BalasPadam
  4. Aik Zam,apsal yng sokong Belanda lak kena belanja XD.Mel,ko ke yng nk belanja kitaorang ni XD

    BalasPadam
  5. haaa, bagus....hehehe...bnyak cntik muke korang...kih3x...wei, ble nak wat blog SiG ni...tgn aq dah gatal nih....fitrie ko wat kan ley...nnt aq msuk...aq x reti sgt...ko jadi moderator or admin....ok?

    BalasPadam
  6. Boleh Mel,tapi apa yang aku kena buat?

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KOLONEL SANDERS-PENGASAS KFC

Blog Tutorial:Aneka Gambar Untuk Header Bertukar-Tukar