Followers

05 September 2010

September 05, 2010 - 9 comments

Penyelesaian Masalah:Bagi Kawasan Blog Pos Ada Dua

(Backup Dulu Template)
Ini adalah pos bagi membantu seorang rakan blogger,dimana blog posnya ada dua,camni:


Pergi ke layout,edit html,tekan Ctrl F dan masukkan kod ni

<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>

Tengok kat bawah kod tu,ada kod dengan nama/title yang sama tak?Jika ada buang kod tersebut,klik save template...

Nota Cadangan:Masukkan perkataan title='Blog Posts',untuk mencari kedua-dua kod tersebut,dan blog post dengan id Blog1 adalah Blog Post yang asal,saya tulis kod merah untuk memudahkan anda melihat kod yang perlu dicari

Nanti akan keluar perkataan ni

Klik delete widget

9 ulasan:

Alhamdulillah....
thanx awakkk...
ite da berjaya buat hasil tunjuk ajar awak n post awak ni...yess!!!!!!!!!!
terima kasih sangat2...
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

@SweetSyaza Yeah sesama,gembira dapat membantu^^.SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

thanks sebab bagi penyelesaiinya~ amat3 shukewww~:)

Cun bro . Saya support haha penat saya cari cara2 die 2 hari x tidor mencari care nye :P

bagi blogger yang pakai new interface, korang kene tukar ke old interface baru bleh delete. kalau try edit HTML utk new interface, kita xleh nak save bile delete that code.

Catat Ulasan