Followers

07 Oktober 2010

Oktober 07, 2010 - 8 comments

Blog Tutorial:Ubah Mouse Cursor Untuk Blog





Kalau korang nak tukar bentuk mouse cursor utk blog,ikut langkah yang mudah ni

Langkah1: Korang login ke Dashboard--->klik layout/design--->Edit/Html
Langkah2: Cari kod </head>

dan letakkan kod ni diatas/sebelum kod </head> :

<style type='text/css'>body, a, a:hover {cursor: url(http://aidealfitri.webs.com/cur116.cur), progress;}</style>

Langkah3: Save template korang.Dah siap.Korang boleh ubah cursor yang lain dengan ubah KOD HIJAU

Hasilnya:Klik sini kalau nak tengok Demo

8 ulasan:

@nurielahi Sesama,tp lagi elok,jika awak cari cursor sendiri,upload dan guna link tersebut,lebih terjamin,sbb takut link tu tetiba x leh pakai^^

adeh..camtu pulak??dah buat tadi cam tadi jer..hehe

@nurielahi Dah buat camtu pn x pe,saya cuma bg nasihat je hihi^^

Catat Ulasan