728x90 AdSpace

Latest News

07 Oktober 2010

Blog Tutorial:Ubah perkataan "Post A Comment"









(*Penting:Bukan utk mereka yang menguunakan komen pop up window,hanya utk )

Korang boleh nampak teks "Post a Comment" kat borang komen pada blog korang,yang camni:
Ok,kalau,korang nak tukar perkataan tu,ikut langkah ni

1.Login ke blogger dashboard korang,lepas tu pergi ke--> layout- -> Edit HTML

2.Klik pada "Expand Widget Templates".

3.Tekan Ctrl F dan cari kod ni:


<data:postCommentMsg/>

Nota:Kod ni ada kat dua tempat,ambil yang first

Sekarang ubahkan kod tersebut kepada sebarang perkataan yang korang suka

Save template,dah siap.Inila contoh hasilnya:
Blog Tutorial:Ubah perkataan "Post A Comment"
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 ulasan:

Catat Ulasan

Top