Followers

01 November 2010

November 01, 2010 - No comments

Info Untuk Blogger:Import Eksport Blog

Pernah ke korang buat blog,lepas tu korang buat satu lagi blog baru dan korang nak pos dari blog lama masuk ke blog yang baru,adakah korang copy n paste?

Ok,disini aku akan terangkan,terutamanya kepada blogger baru,macam mana nak pindahkan pos dari blog lama ke blog baru dengan cara yang senang.Malahan pos akan disusun ikut tarikh yang sama,dan jika pos korang ada komen,malah komen tu pun akan ada di blog baru korang.

Pergi ke dashboard--->Setting

Lihat pada Blog Tool Import blog - Export blog - Delete blog

Klik pada export blog,nanti dia keluar menatang ni:

Klik download blog

Ok lepas dah siap,pergi semula ke dashboard dan lihat setting pada blog baru korang pula

Lihat pada Blog Tool Import blog - Export blog - Delete blog

Klik import pula kali ni,nanti dia keluar menatang ni:

Masukkan fail yang dieksport tadi,taipla word verification dan klik import blog(tandakan pada automatically publish tu kalau korang nak post yang diimport tu terus publish),tunggu sekejap dia send request ke blogger,and lepas tu keluar menatang ni


And dah siap....

0 ulasan:

Catat Ulasan