30 Oktober 2010

Mouse/Tetikus yang menarik

2 ulasan:
 
Nama:Wow-pen Traveler – Wireless Ergonomic Computer Mouse

Tetikus optical yang wireless. Ada pointer laser gak.Boleh digunakan dalam jarak 14 kaki dari komputer korang.Didatangkan dengan chrager sekali.Left klik,right klik dan skroll button dibawah hujung jari korang.Berfungsi dengan PC atau MAC.USB2.0 boleh dicas.Butang On atau Off dekat bawah,sangat sesuai dengan Mac dan PC.


Nama:Belkin F5L007-SCROLL Washable Mouse

Sebuah tetikus optikal 1200 dpi yang menarik. Dengan fungsi yang korang boleh harapkan dari tetikus korang-termasuk teknologi optikal dan sebuah skroll one touch yang versatile,malah tetikus ni boleh dibasuh dengan sabun dan air,memastikan korang sentiasa selesa semasa bekerja atau bermain.

Nama:800 DPI USB Optical Skype / VoIP phone Mouse dengan Speaker dan Handsfree Headset

 Tetikus laptop/komputer yang unik ni boleh juga digunakan sebagai telefon internet yang hand-free,mempunyai kualiti bunyi fungsi speaker Hi-Fi yang sangat jelas.Ia juga ada michrophone dan earpice untuk melindungi privasi korang dan membuang bunyi echo.Tetikus optikal skype USB 800 Dpi ni boleh digunakan sebagai tetikus/telefon/telefon speaker,semuanya dalam satu.Kabel USB adalah 6 kaki panjang dan ianya memberi korang banyak ruang untuk bergerak.Skrin LCD membolehlan korang tengok call list,call history dan juga caller ID.Selain tu ada gak berbagai ringtone muzik yang korang boleh pilih.

Nama:Trypticon Transforming Laser Mouse

Transforming Laser Mouse – sebuah tetikus laser tiga butang 800dpi yang boleh berubah  jadi Trytpticon dalam citer kartun Transformer

Nama:Razer Naga Mouse



 Tetikus yang bernama Razer Naga ni adalah tetikus untuk main multiplayer game online yang meyeimbangkan keyboard dan mouse dengan meletakkan nombor arahan untuk game di satu tempat

Nama:Wera Mouse


 WeraMouse V2 (juga dikenali sebagai Mouse Ergotouch) hanya sedikit kecil dari tetikus biasa,tapi korang tak letak kat desktop,sebaliknya,orang pegang di tangan dan operasikan komputer korang secara wireless hingga jarak 25 kaki,Secara teknikal,ianya bukanla tetikus semata-mata,ianya juga sebuah trackball dengan roda skrol dan butang genggaman pistol.Jangka hayat bateri sehingga 28 jam dalam satu kali cas.

 Nota:DPI adalah dots per inch/titik per inci,berkaitan dengan PEMBACAAN tetikus,bersamaan dengan pergerakan di skrin.Katakan,jika korang gunakan skrin berosolusi 1024x786,dan korang ada tetikus 1000DPI,ianya secara teknikal akan mengambil 1inci utk bergerak dari satu bahagian ke bahagian yang lain. Semakin tinggi dpi,semakin lancar pergerakan tetikus korang



2 ulasan:

TERIMA KASIH UNTUK KOMENKOMEN TERBARU

 
© 1986. Aideal Fitri - fitri1986 Malaysian Blogger