07 Ogos 2010

My Diaries (Memories) at Johor Darul Takzim - Balik Kampong Edition




Assalamualaikum semua...
time aku tulis entri ni aku berada di negeri Johor Darul Takzim....so, nak kongsi sikit memori aku sepanjang berada di Johor ni...Maklumlah, dah hampir setahun tak pijak tanah jajahan Johor ni....wahahaha...


Aku sampai Johor petang semalam...wah bahaye giler tuh, penuh dengan debaran di setiap corner maut sepanjang perjalanan ke Johor...Nak citer ni, bapak aku lak bawak laju time nak amek lap...90-100 km/jam...laju gak tuh, kecut aku...Tetibe, di satu persimpangan yang betol2 tajam, datang Pajero memotong kete2 yang berada di depannyer...tapi pajero ni memang bodoh...Ade ke pat0t memotong kat corner...?kan bahaye tuh!!!! Allah telah menyelamatkan aku dan famili...Alhamdulillah...Mungkin jugak bapak aku seorang yang mahir dalam memandu...Aku bel0m kawin lagi......

Cuak satu famili aku...Kalo tidak, sekarang ni aku dah jadi arwah laaa ni...so, yang tulis ni bukan kamil taw...antu!!!!wahahaha..



Ok, citer pasal lain lak...ni pasal makanan yang ade kat Johor...
Perghhhh....banyak tol makanan dan hidangan yang disediakan oleh Keluarga Besarku...Aku sayang giler diorang, aku rindu jugak...i love u all k...Samapi jer kat Johor, aku nampak nasi dan lauk yang banyak...Buah Durian, Buah Rambutan, Buah Manggis, Buah Langsat, Buah Dukong, Buah Tembikai n banyak g....Pergh, kenyang aku dok Johor ni...terkentut2 aku di watnyer...hahahahaha....


Selain tuh, pagi tadi pekene nasi lemak Johor, selera betol...pagi2 lak tu, time subuh...haha...mmg best, ciap org jhor offerkan nasi lemak extra kt gua...tp, x mau...kenyang, perut wa kan kecek...ujan lebat kat cini...sedap tido, campai kuar air liuq basi...hahaha...caye laaa Johor Darul Takzim...Idop Malacca N Johor...


Masuk pasal line B.band CELCOM aku lak...Lagi power, tak percaye aku...Aku pk bile datang Johor ni lagi jahanam laaa line b.band aku...Rupe2nyer anggapan aku dah tersalah...hehe...aku dapat full bar...5/5 dari bar...Laju n high speed...Coz aku berhampiran ngan GUNUNG LEDANG...





for conclusion, i'm so happy at Johor...rase dah tak mau balik melaka jer esok...nak stay johor jer...Idop johor dan melaka...Lagi satu citer, time kat johor ni...Mase aku pergi kedai runcit, ade sorang pakcik ni sik nengok jer aku...risau aku di buat nyer....rase janggal pun ade gak...hahahah...so, aku x ley blah...tanye laaa sepupu aku yang tua...wei, nape pak cik tu sik pndang kat aku jer?Jawab dye : ko nak taw? seab muke seiras ngan muke mak ko time dia mude2 dulu....oooo, terjawab sudah...


ok, sebenarnyer misi aku datang Johor ni bukan natang ni sume...coz kat umah nenek aku ade kenduri ler...hahaha...aku dilantik oleh famili untuk memimpin tahlil n backup imam sekiranyer imam kampong takde...so, im part time imam....hahaha...kene ready awl2 laaaa....


ok la, penat aku taip....bukan korang nak bace pun...
orait, dismisss dulu...

2 ulasan:

  1. Oit,aku bacala,hati hati semasa kat jalanraya.....tp pajero tu memang bodo....apsal ko tak nak blik Melaka,Johornya karoke lagi sedapke haha XD.

    BalasPadam
  2. pajero mmg bodoh...ok, tq...x laaa, line b.band kat johor full bar...5/5...haha

    BalasPadam

Follow by Email