22 Mei 2010

D.I.Y Drop-down Label

Kat blog korang,klau korang ada letak banyak label,mesti korang nak sesuatu yang memudahkan korang letak label korang kan.Aku pun ada letak label gak,cuba gi kat bawah sekali kat blog aku,korang akan nampak aku punya label macam aku punya arkib blog.Camna aku buat?

Sebelum mula apa kata korang back-up dulu Template korang.Korang juga perlu letak widget label dulu.

1.Pergi ke layout-->Edit Html

Tekan Ctrl F,dan cari kod ni



2.Gantikan kod tersebut dengan kod ni:



3.Kalau nak letak bilangan label,selepas kod dibawah ni:



Letakkan kod ni:



Cth:Label aku yang telah ditukarkan ke menu drop-down.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email