728x90 AdSpace

Latest News

12 Disember 2008

5 CARA MENJADI USAHAWAN BERJAYA

Untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya, seseorang itu mestilah:

1) mempunyai pemikiran yang positif dan yang paling penting memilih syarikat dan produk yg di pasarkan boleh pergi jauh dan bukan produk yang mana tidak boleh bertahan lama.

2)Seseorang yang hendak berjaya dalam bidang ini perlulah ikhlas dan tidak mudah berputus asa di dalam perjalanan untuk berjaya kerana anda akan menemui pelbagai ragam orang dan kerenah yang perlu di atasi supaya anda dapat membuka hati pelanggan anda.

3)Secara ringkasnya anda kena meneliti syarikat, produk, budaya , teamwork dan orang di sekeliling anda sebelum memulakan bisnes.

4)Kemudian setelah memulakan bisnes perlu belajar banyak aspek dan motivasikan diri, mengubah penampilan, cara bercakap dan pemikiran dan sedia membantu setiap bisnes partner yang join dengan anda.

5)Anda perlu selalu membuat rujukan dan study bisnes
no image
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

4 ulasan:

 1. aspek yang biasanya diperlukan oleh seseorang yang ingin berjaya...

  BalasPadam
 2. Yep,memang betul PeminatJutawanMlaysia, aspek ni merupakan sesuatu yang harus ada untuk menjadi seseorang yang berjaya especially usahawan :)

  BalasPadam
 3. Salam,CT(ni Siti Nurhaliza ke?) :)
  Boleh,asalkan CT letakkan link ke blog saya di bawah artikel tersebut.

  Semoga dengan info yg ada di blog saya ini dapat membantu CT dan ramai lagi,insya-Allah.

  BalasPadam
 4. sya sangat ingin membuka bisnes sendiri tetapi ingin membuka bisnes dengan odal yg sdkit cnthnya menjual sayur??boleh beri tunjuk ajar???

  BalasPadam

Top