Follo Molo

11 Mac 2009

6 TIPS KEJAYAAN

1.Displin : Mulakan kerja pada awal-awal pagi. Masa itu emas dan emas itu adalah masa. Jangan menangguhkan kerja untuk esok.

2.Fokus : Kanta sekiranya difokuskan kepada satu titik kertas di bawah sinaran matahari akan membakarkan titik pada kertas itu. Jika kita sentiasa gerakkan titik fokus kanta itu, adakah kita mendapat hasil???

3.Hardworking : Terus dan teruskan berusaha sampai bila-bila. Kejayaan adalah satu perjalanan dan hari ini kita sedang MEMBINA JALAN itu.

4.Constant n neverending improvement : KAIZEN (didalam Bahasa Jepun), sentiasa memperbaiki pencapaian dan kemahiran yang lebih baik.

5.Positive mindset > action > habit > result : minda positif menghasilkan tindakan positif menghasilkan sikap positif menghasilkan keputusan positif

6.Jujur dan amanah : mempunyai nilai-nilai murni dalam menjalankan urusniaga harian. Tidak menggunakan unsur penipuan, rasuah dan salah laku dalam urusan jual beli.

1 ulasan :

Salam. Wah! semakin hebat tulisan miji. Syabas! Miji nak tak dapat duit dari google adsense? Kalau nak jom la jengok di blog ct.

Reply