Followers

08 Januari 2011

Januari 08, 2011 - 5 comments

Perabot & Perhiasan Rumah Yang Menarik





Bantal Ctrl+Alt+Del
Bantal berwana kelabu terang dengan paparan ctrl,alt dan Del

Pasu Tetris
Pasu berbetuk tetris.Menarik dan kreatif

Rak Tetris

Tadi dah ada pasu tetris,yang ni pula rak tetris.Boleh disambung bersama,gantung pada dinding atau tinggalkan berasingan bergantung pada kreativiti korang

 Kerusi Sandar 'Keyboard'
Direka oleh Dante Bonuccelli dan Lamm,kerusi sandar yang unik untuk projek UMUL 2009(Use More, Use Less/Guna Lebih Guna Kurang)Belakangnya dibuat dari kunci komputer,yang mana jika dilentur,akan menambah keselesaan dari kunci tersebut


Meja Kopi PS3
Stephane Perruchon adalah pereka yang telah mereka meja kopi PS3 yang menarik ini.Kontroler PS3 buatan tangan sebagai tapak,lengkap dengan dua pemegang dibuat dari ABS dan dihiasi dengan butang.

Bangku 'Keyboard' Wolfgang
Designer Nolan Herbut mencipta bangku ni dengan mengitar semula dan mengabungkan dalam 2000 kunci keyboard pada bangku kayu bicrh(sejenis pokok berkulit lembut)


Alas Kaki 'Unlock'
Kalau korang penggemar komputer,korang mesti suka alas kaki ni

Meja Kopi iPhone
Meja Kopi PS3 dah ada,hah ni pula meja kopi iPone.Dilengkapi alas yang boleh digunakan.


 Tempat Duduk 'PacMan'
Set perabot tempat duduk Pac Man dari  QAYOT.


STRUKTUR
- dibuat dari partikel kayu kasar, ketebalan. 18mm


TEMPAT DUDUK:
- poliuretana berkembang pengkalan bentuk- kepadatan 32 kg/m
- diliputi sepenuhnya dengan fabrik protaktif

Terendak Lampu Dari Meninos
Terendak Lampu 'Keyboard Command' dan 'RSS'.Kedua-duanya berukuran  25 cm X 25 cm x 25cm, buatan tangan dari wayar dan fabrik

Perabot Super Mario
Perabot bertemakan Super Mario oleh Neotaramanaut Deniis dan Judith untuk apartment mereka.


Meja Kopi 'Arcade'
Meja game arkade dari 'house of Surface Tension' direka untuk mengembalikan memori game retro.Mempunyai skin LCD 19'' yang diliputi dengan panel kaca pada permukaan,sementara kawalannya dibawah meja.Serasi dengan software emulasi MAMA,mesin arkade retro ini dilengkapi 'shutllle PC',core CPU, 2GB RAM, hard drive 160GB,2 set alat kawalan, butang arkade Happ ,trackball Happ, joystick Sanwa dan kawalan suara.

'Shower' Muzikal
Kalau korang suka mendengar muzik sambil mandi,korang mungkin berminat denga menatang ni.Korang boleh masukkan lagu yang korang suka dan gunakan seperti pemain MP3 biasa,cuma korang boleh mandi sambil mendengar muzik

Meja 'Han Solo Han-Solo-Frozen-In-Carbonite'
Berasas dari adegan dalam filem Star Wars,meja ;Han-Solo-Frozen-In-Carbonite

Rantai Pintu 'Maze'
Dibuat dari aloi titanium,dipasang dengan 10 skrew berbeza.Selesaikan 'maze'/jalan keliru untuk keluar.....



5 ulasan:

best nyer suma barang2 dia =D nk beli jugak utk letak dlm rumah nnt =)

semua menarik.. tp kalau pakai Rantai Pintu 'Maze'
kat umah alamatnya kalau dah lambat pi kerja mau terkurung sbb pening nak selesaikan nya.. hehehe

brg skrg smue da pelik2 bntuk die..but nice!suke tgk..

kat mana nak dapat ni ? cantik2 belaka...

Catat Ulasan