Follo Molo

26 Disember 2010

Produk Inspirasi Dari Telur

Pasu Berbentuk Telur

Rumah Telur
Rumah berbentuk telur ni merupakan unit bergerak yang dipanggil'blob VB3'.Rumah telur ni dilengkapi bilik mandi,dapur,lampu dan katil.Bahagian hidung boleh dibuka secara auomatik dan berfungsi seperti anjung.Ianya mudah dialihkan dan boleh digunakan sebagai bilik tetamu.Direka oleh syarikat seni bina Belgium yang bernama dmvA.

Katil Telur

Katil ni didatangkan dengan cahaya lampu,sistem bunyi dan dok iPod

Tong Kitar Semula 'Ovetto'

Arkitek Itali yang juga merupakan pereka dan pengarah seni,Gianlica Soldi memperkenalkan Tong Kitar Semula yang diberi nama Ovetto,berasal dari perkataan Itali yang bermaksud telur.Mempunyai tiga bahagian berasingan untuk memudahkan kitar semula dan lebih teratur.

Speaker Telur

Didatangkan dengan hanya warna merah dan hitam.Akan bergoyang tapi tak jatuh,sambil korang mendengar lagu.

USB Hub Card Reader Speaker
DN-USP301 oleh Evergreen Japan adalah sebuah speaker USB yang unik....card reader dan USB hub semuanya dalam satu.Apabila diasingkan dari tengah,telur ni menjadi speaker 2 stereo.Speaker sangat mudah diletakkan atas meja tanpa perlu bimbang ia jatuh.Tenaga diadatangkan dari pot USB.

'Egg-celent' Speaker
Satu lagi speaker berbentuk telur.Pecahkan kulit telur dan dua bahagian atasnya menjadi speaker manakala tapaknya bertindak sebagai 'sub-woofer'.Tapaknya juga menyediakan dok untuk pemain MP3.

Tempat Mandi Berbentuk Telur
Ada paip hujan,tab mandi,dan urutan hidro(jakuzi).Paip hujan dletak di tengah siling.

Kerusi Sandar Gantung Berbentuk Telur1 ulasan :