01 Oktober 2010

Trick Untuk You Tube

Tiada ulasan:
 
Selalunya kalau korang gi tngok video kat you tube,pas tu klik full screen,korang x leh nak gunakan taskbar kan,atau gunakan komputer/laptop sebab kalau korang nak gi semula ke taskbar,korang terpkasa kecilkan video tu kembali,ni ada trick yng patut korang tahu

Apabila kita klik full screen pada video you tube cam biasa,dia jadi camni:
Nampak tak,yang kita x bleh nak gi kat taskbar,kita terpaksa tekan esc utk kecilkan balik video.

Jadi utk,kekalkan video pada saiz fullscreen dan kita boleh gi kat taskbar.......

Memula cari video yang korang nak,dan lihat pada url video tu

Contoh:
http://www.youtube.com/watch?v=5J5Aom9Jla4

Sekarang,korang cuma perlu buang perkataan "watch?" dan ubah = kepada "/"(tnpa pengikat kata)

Url tu akan kelihatan seperti ini

http://www.youtube.com/v/5J5Aom9Jla4

Demo Video You Tube

Cuba klik demo,dan korang akan tengok yang korang boleh melihat video u tube pada full screen dan pergi kat taskbar pada masa yang sama.

Satu lagi trick url u tube untk korang:

  • Terus pergi ke minit 03:22 atau minit yang lain pada video u tube
Jika korang ingin terus pergi kat bahagian video dimana bermula pada 3 minit 22 saat,Cuma perlu tambah #t=03m22s pada akhir url.Ubahla minit tu ikut suka korang.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH UNTUK KOMENKOMEN TERBARU

 
© 1986. Aideal Fitri - fitri1986 Malaysian Blogger