24 September 2010

5 Tempat Pelancongan Menyeramkan Di Dunia

Manchac Swamps, Louisiana/Paya Manchac

Bot dengan pelancong,terapung melalui paya di bawah cahaya lampu suluh dikelilingi pokok saru tua dan jalinan panjang lumut yang tergantung di dahan pokok saru.Manchac Swamps juga dikenali sebagai Paya Hantu.


Mutter Museum of Medical History, Philadelphia/Muzium Sejarah Perubatan Mutter

Muzium Mutter di Philadelphia merupakan muzium kajian penyakit,alatan perubatan lama dan barang pameran kaji hayat.Muzium ni terkenal kerana koleksi tengkorak yang terbesar.

Sonora Witchcraft Market in Mexico City, Mexico/Pasar Ilmu Sihir Sonora

Pasar Sonora dibuka setiap hari kepada pengunjung di bandar Mexico dan pelancong dari jauh yang datang ke sini untuk meramal nasib dan perjanjian untuk kehidupan yang lebih baik.Ini adalah tempat,dimana penduduk tempatan membeli barang "secara ghaib" seperti darah ular berbisa dan bangkai burung kelicap untuk mendapatkan tuah

Easter Island, Chile/Pulau Easter

Salah satu tempat yang penuh misteri di dunia,dengan patung yang  menghadap ke langit yang seolah-olah bersalah di atas jenayah mistik.

Winchester House, San Jose, California/Rumah Winchester

Dikatakan hantu yang menggilai seorang gadis bernama Sarah tinggal di 160 bilik rumah ini.Semenjak rumah ini dibuka untuk umum,terdapat banyak aduan tentang perkara pelik yang berlaku.

P/S:Aku nak,uploadkan sekali video tempat ni semua kat sini,mana tahu korang berkenan nak jalan-jalan kat sini,bolehla tetengok dulu hehe^^

4 ulasan