04 Ogos 2010

Rahsia Pada Windows Vista






Untuk pengguna windows vista cam aku^^,ni ada rahsia yang aku agak korang tak tahu.

1.Ribbon(Animasi Reben)

Pergi ke start menu-->all programmes-->accessories-->command prompt.

Kat command prompt taip "ribbons.scr /p65552" (tanpa pengikat kata)dan tekan enter,lepas tu tengok kat windows korang^^. korang boleh gak try yang ni.

"aurora.scr /p65552" (tanpa pengikat kata)

"bubbles.scr /p65552" (tanpa pengikat kata)

Untuk close skrin animasi reben tu,tekan Ctrl,Alt dan Del serentak untuk buka task manager dan kat task manager,pergi ke aplikasi ribbon tu dan klik end task.

Camna,cool tak^^

Inila screenshot animasi yang akan muncul:













2.Pukul Berapa Sekarang?

Buka notepad,kemudian taip" .LOG" (semua huruf besar tanpa pengikat kata)

Save guna apa nama pun dan pilih all files.

Close notepad,buka balik dan korang akan tengok masa hari ni

3.Fail Bunyi Dan Muzik Yang Tersembunyi


1. Klik kat start menu,pergi kat start search dan taip run,tekan enter untuk Run

2. Dekat 'Run' korang Taip "Media" (tanpa pengikat kata)

3. Korang akan nampak fail muzik dan bunyi yang tersembunyi.

P/S:Cubala buka fail muzik nama flourish,onestop atau town^^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email