22 Julai 2010

Blog Tutorial:Letakkan Facebook Like Button di Blog






Perhatikan kat bawah pos aku,ada button like yang macam facebook betul tak?Ok,ini cara nak letakkan kat blog korang.

Ini button kod dia



Kat mana nak letak kod ni

Log in ke dalam akaun blogger anda,pergi ke layout-->Edit HTML
Tickkan pada kotak Expand Widget Template terlebih dahulu
Dan cari kod ni

<div class='post-header-line-1'/>

Selepas
kod tu,pastekan button kod

Kalau korang tak jumpa kod di atas,cuba cari kod yang ni pula

Sebelum kod ni,pastekan button kod

Klik save template,dan dah siap.



3 ulasan:

  1. dua dua kod takde dekat HTML -.-' mcm mana ni

    BalasPadam
  2. HAHA ok maaf tadi lupa nak Expand Widget :D

    BalasPadam
  3. @shahizan Haha,expand wiget tu memang kekadang orng terlepas pandang =)Saya harap anda suka ngan tutorial disini =)

    BalasPadam

Follow by Email