30 Julai 2010

Blog Tutorial:Emoticon Untuk Pos

9 ulasan:
 
Ok,ni adalah kod untuk meletakkan emoticon kat pos korang.Selepas korang letakkan kod ni,setiap kali korang taip simbol smiley yang biasa contohnya sedih secara automatic akan jadi emoticon camni:



Camna,mudahkan?Ok,log in ke dasboard->Design->Edit HTML
Ok,korang cuma perlu letak kod ni:


<script src="http://aidealfitri.webs.com/emoticons.js" type="text/javascript"/>

Sebelum kod </head>

Save template,dah siap,so simple^^

9 ulasan:

  1. thanks bagi tutorial ni. HEHE dah buat ;))

    BalasPadam
  2. eh nnti kua yg byk2 ad kt bwh cmmnt kau ni ker?
    :o

    BalasPadam
  3. @Tina,sesama.@Fakhrur,yang untuk pos tu lain,yang untuk komen lain :)

    BalasPadam
  4. http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/21.gif

    la ini untuk post... kalau nak buat tempat comment mcm ko ni mcm mana yek..

    BalasPadam
  5. @FARIZ ILIO FERNANDO Taip kat search box:Blog Tutorial:Letakkan Yahoo Emotikon Pada Borang Komen.Harap Membantu^^

    BalasPadam
  6. @FARIZ ILIO FERNANDO Taipkan tulisan :)) yang ada sebelah emotikon tu klau nak letak emotikon^^

    BalasPadam
  7. OK, terima kasih untuk yang ini juga. Memang saya cari-cari.

    BalasPadam

TERIMA KASIH UNTUK KOMENKOMEN TERBARU

 
© 1986. Aideal Fitri - fitri1986 Malaysian Blogger