728x90 AdSpace

Latest News

30 Julai 2010

Blog Tutorial:Emoticon Untuk Pos

Ok,ni adalah kod untuk meletakkan emoticon kat pos korang.Selepas korang letakkan kod ni,setiap kali korang taip simbol smiley yang biasa contohnya sedih secara automatic akan jadi emoticon camni:



Camna,mudahkan?Ok,log in ke dasboard->Design->Edit HTML
Ok,korang cuma perlu letak kod ni:


<script src="http://aidealfitri.webs.com/emoticons.js" type="text/javascript"/>

Sebelum kod </head>

Save template,dah siap,so simple^^
Blog Tutorial:Emoticon Untuk Pos
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

9 ulasan:

  1. thanks bagi tutorial ni. HEHE dah buat ;))

    BalasPadam
  2. eh nnti kua yg byk2 ad kt bwh cmmnt kau ni ker?
    :o

    BalasPadam
  3. @Tina,sesama.@Fakhrur,yang untuk pos tu lain,yang untuk komen lain :)

    BalasPadam
  4. http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/21.gif

    la ini untuk post... kalau nak buat tempat comment mcm ko ni mcm mana yek..

    BalasPadam
  5. @FARIZ ILIO FERNANDO Taip kat search box:Blog Tutorial:Letakkan Yahoo Emotikon Pada Borang Komen.Harap Membantu^^

    BalasPadam
  6. @FARIZ ILIO FERNANDO Taipkan tulisan :)) yang ada sebelah emotikon tu klau nak letak emotikon^^

    BalasPadam
  7. OK, terima kasih untuk yang ini juga. Memang saya cari-cari.

    BalasPadam

Top