06 Mei 2010

Jadikan Windows XP kelihatan seperti Windows 7

Tiada ulasan:
 
Adakah korang pengguna XP dan ingin jadikan XP anda kelihatan seperti Windows7,anda boleh tukar beberapa perkara berikut:

1. Jadikan Boot Screen XP anda seperti Boot Screen Windows 7


1.Buka folder “%windir%\System32\en-US” dan gantikan fail “winload.exe.mui” dengan fail dari zip file(download). Anda perlu ambil alih ownership dari fail sebelum copy.Sediakan fail backup untuk fail asal sebelum menggantikannya.

2.Start->Run->msconfig dan kat tab Boot pilih entri “Microsoft Windows Vista” dan klik kat “No GUI Boot” lepas tu klik apply.Restartkan komputer/laptop dan anda akan lihat skrin boot seperti di atas.

2.Ubahkan Skrin Logon XP kepada Skrin Logon Windows 7


*Download Skrin Logon
*Download & install LogonVista
*Loadkan logon dekat dalam rar file
*Ambil alih ownership untuk basebrd.dll dari c:\windows\branding\basebrd\basebrd.dll
*Gantikan dengan dll yang diberikan
*Logout dan lihat perubahan

Nanti aku terangkan bagaimana nak ambil alih ownership atau korang boleh rujuk kat link ni bagi pengguna XP

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH UNTUK KOMENKOMEN TERBARU

 
© 1986. Aideal Fitri - fitri1986 Malaysian Blogger