Tips Kenal Pasti Web Yang Meragukan

+++++++++++++
TIPS 1
+++++++++++++

Tenangkan MINDA dan lupakan konsep pemikiran "AKU NAK BUAT BANYAK
DUIT DARI INTERNET DENGAN CEPAT"

Tak ada jalan nak buat banyak duit dengan cepat di internet. Jika
ada, semua orang boleh berhenti kerja dan jadi Jutawan.

Minda yang salah dari awal iaitu minda yang inginkan duit semata
- mata dari internet boleh menyebabkan MIJI terpengaruh
dengan pelbagai tawaran dan janji - janji kekayaan mudah.

Jika diikutkan hati dan nafsu, sememangnya kita akan terpengaruh
dengan "ayat jualan" pada web - web tertentu.

Jadi, betulkan minda anda terlebih dahulu.



+++++++++++++
TIPS 2
+++++++++++++

Lupakan dan abaikan laman web - laman web yang menawarkan keuntungan
berlipat kali ganda dengan modal rendah atau tinggi serta yang
menjanjikan kerja - kerja seperti baca email, tengok iklan,
hantar email, klik iklan dan yang sewaktu dengannya.

Web - web yang menjanjikan PULUHAN RIBU juga harus anda jauhi.
Jangan mudah terpengaruh dengan screen shot pendapatan BERIBU
- RIBU setiap hari. Nampak memang "WOW... kagumnyerrr...!" tetapi
hakikatnya bukanlah mudah untuk anda dapat seperti itu.

Terdapat banyak proses dan "learning curve" yang perlu anda tempuhi.



+++++++++++++
TIPS 3
+++++++++++++

Jauhi laman web atau tinggalkan laman web jualan yang agak sukar
untuk melihat siapakah tuan punya badan, maklumat nak hubungi,
menggunakan nama nickname seperti (abang Z, uncle P etc), serta
testimonial yang tidak sahih.

Fikirkan, kenapa MIJI ingin berurusan dengan seseorang yang
mahu menyembunyikan identiti diri? Adakah kerana mereka takut
untuk mendedahkan siapa mereka kerana mereka melakukan kesalahan
atau produk mereka tu tidak benar?

Perhatikan juga testimonial - testimonial yang berada di dalam
laman web mereka. Kebiasaannya testimonial tersebut terlalu memuji
si pemilik produk dan kewujudan pemberi testimoni tak dapat dikesan.

Jika produk - produk yang berasaskan "Buat Duit Di Internet",
boleh dikatakan 99% pemberi testimoni akan turut membekalkan
alamat web mereka sekali.

Jadi mengapa harus kita berurusan dengan penjual yang menyembunyikan
diri dan menggunakan testimonial palsu? Adakah semuanya palsu?

Tidak dinafikan juga ada laman web yang mendedahkan kesemuanya tetapi
produk tidak juga berkualiti. Namun, sekurang - kurangnya kita kenal
siapa orang itu berbanding berurusan dengan seseorang yang langsung
tak dikenali dan tak dapat diketahui latar belakangnya.


+++++++++++++
TIPS 4
+++++++++++++

Lupakan web yang menggunakan perkataan "JOIN".

MIJI mungkin pernah mendapat email SPAM yang sentiasa
mengirimkan maklumat menyuruh kita "JOIN PROGRAM" A, B, C dan
sebagainya.

Biasanya email - email ini akan mengatakan, dengan hanya modal RMXX,
anda bakal meraih RMXX,XXX... Taja 2 - 3 orang, untung 10 level,
dan sebagainya.

Saranan saya, lupakan saja. Hal ini adalah kerana program - program
tersebut tidak sahih dan besar kemungkinan adalah berbentuk SKIM
cepat KAYA saja.

Daripada MIJI masuk skim sedemikian, lebih baik MIJI
sertai program affiliate dan promosikan produk - produk usahawan
internet yang pelbagai. Bukan sahaja tak perlukan modal, malah
komisyen yang diraih juga adalah tinggi.

Atau cara lain, sertai syarikat Direct Selling yang telah terbukti
kesahihannya seperti DCL, Amway, Zhulian etc dan buat marketing
secara online.

Jangan mudah terpengaruh dengan "program - program baru" ataupun
program - program berunsurkan "pelaburan". Sekali lagi, MINDA
haruslah diperbetulkan.


+++++++++++++
Penutup
+++++++++++++

Saya berharap penerangan dan tips - tips yang saya berikan ini
sedikit sebanyak dapat membantu MIJI untuk mengharungi
perjalanan dunia pemasaran internet.

Perkara yang akan menjadi MIJI kaya di internet adalah
apabila MIJI menguasai CARA BAGAIMANA untuk melakukan
PEMASARAN menerusi internet.

Kalau MIJI ada produk terbaik di dunia sekalipun, tetapi
tak tahu cara nak memasarkannya, maka tiada gunanya.

Akhir kata, belajarlah dan kuasailah aspek pemasaran internet
(internet marketing) dengan segera dan lupakan segala macam bentuk
janji - janji buat duit. :)

Salam Ramadhan & Selamat Menjalankan Ibadah Puasa.

ikhlas,
Amirol Zolkifli
www.peluanginternet.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KOLONEL SANDERS-PENGASAS KFC

Blog Tutorial:Aneka Gambar Untuk Header Bertukar-Tukar