Followers

09 Ogos 2012

Ogos 09, 2012 - 1 comment

Latarbelakang Khas Bagi Page Atau Pos Tertentu

Sebelum ni aku ada pos macam mana nak buat latar belakang pos dengan laman utama berbeza di sini

Ok,ini pula kalau korang ingin kan gambar latar berbeza bagi pos atau page tertentu,

Ini adalah latar belakang yang dikhususkan bagi static page visitor link yang aku buat.Sila klik jika ingin lihat demo


Bagaimana untuk mengkhususkan sesuatu latar belakang bagi page tertentu seperti ini?

Caranya mudah sahaja:

Hanya perlu Login ke blogger dashboard-->Klik Design-->Edit HTML dan Paste kod di bawah sebelum kod </head>

<b:if cond='data:blog.url == &quot;http://BLOGKORANG.blogspot.com/p/PAGE.html&quot;'>
<style>
body {
background-image: url(http://LINK_KE_LATARBELAKANG.com/GAMBAR.JPG);background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed;
}
</style>
</b:if>



Hanya ubah kod merah kepada link statik page atau link pos dan ubah kod ungu kepada link gambar yang ingin dijadikan latar belakang.Save.Korang boleh ubah kod biru ikut kesesuaian korang.

1 ulasan:

Catat Ulasan