Blog Tutorial:Ubah Mesej 'Showing newest posts with label'





Kalau kita klik pada label,dia akan tunjuk mesej ni kan
Ok,kalau korang nak tukar mesej tu sila buat macam ni:

Langkah 1. Pergi ke Blogger Dashboard Klik --> Design --> Edit Html --> Tanda kotak Expand Widget Templates:

Langkah 2.Cari kod ni: <data:navMessage/>

Langkah 3.Tukarkan kod tu kepada perkataan yang korang nak.Ok,tu jela,nak tukar ke asal,pastekan kembali kod di langkah 2 menggantikan perkataan yang korang letak

Sebelum
Selepas
Nota:Seperti yang korang perasan pada screen shot ni,Mesej dengan link Tunjukkan Catatan Lebih Lama Automatik Takde,harap maklum

*Kalau nak link tu gak,korang tak boleh ganti kod tadi: <data:navMessage/> dengan mesej tapi korang kena cari kod ni:  <div class='status-msg-body'> dan tulis mesej kat bawah kod tersebut,jadi dia akan jadi macam gambar dibawah ni,harap korang paham.



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KOLONEL SANDERS-PENGASAS KFC

Blog Tutorial:Aneka Gambar Untuk Header Bertukar-Tukar