04 November 2010

Photoshop Basic:Colour Replacement Tool

1 ulasan:
 
Perisian:Adobe Photoshop CS3
Siri Permulaan:Foto Polaroid
Level:Very Easy

Ini adalah basic bagi photoshop,sangat senang^^.Cari gambar yang korang suka.Contoh aku guna gambar ni.Dah dapat,save

Ok,buka photoshop masing-masing,dan klik fail open ,dan cari gambar tadi

Sekarang klik pada color replacement Tool


Tukarkan foreground colour kepada colour yang korang nak


Dan kemudian kalerkan bahagian yang korang nak kaler,zoom in utk memudahkan korang.Dah siap,savekan sebagai fail yang baru.Aku harap Dato Dr Fadzilah Kamsah tak baca blog aku ni  ahaha XD



1 ulasan:

TERIMA KASIH UNTUK KOMENKOMEN TERBARU

 
© 1986. Aideal Fitri - fitri1986 Malaysian Blogger