Followers

03 November 2010

November 03, 2010 - 2 comments

Perabot Ilusi Optik

Nama:Sancal Elipse floating coffee table
Meja kopi ni kelihatan seperti terapung.Aku tak tahu apa function tangan tu.Direka oleh Rafa Garcia

Nama:Magic Chair
Sekali pandang,nampak macam kerusi ni melanggar hukum fizik.Kerusi Magic ni direka oleh Davide Conti dan kelihatan macam berdiri diatas satu kaki.

Nama:Suspended Marionette
Bukan saja nampak macam terapung malah macam nak bersepai

Nama:Essey Illusion Ice/White Side Table
Meja kecil yang menarik ni dibuat dari tekstur piramid akrilik.Direka untuk mencipta pandangan alas kain terapung di udara dan dibuat dalam tekstur akrilik 3mm.Setiap meja adalalah unik dan buatan tangan di Denmark

Nama:Fade Out Chair 
Kerusi yang unik dan seolah-olah terapung ni direka oleh syarikat pereka Jepun,Nendo.Bahagian bawah kaki di cat dengan warna khas yang membuatkan kerusi ni kelihatan terapung.

Nama:One – piece table
Hanya satu jenis bahan digunakan untuk mencipta lengkungan meja yang unik ni.Dipanggil "One-piece table",menarik dan merupakan perabot ilusi optik yang sesuai utk mana-mana ruang.Lengkungan berubah bergantung dari mana korang pandang

Nama:Melting Cabinet
Eh almari ni cair ke....Haha,itu juga sebenarnya adalah sebahagian laci untuk almari

Nama:Bad Table
Huh,kurang ajar betul meja ni,dia boleh kencing kat situ,haha XD



2 ulasan:

Catat Ulasan