Followers

14 November 2010

November 14, 2010 - 3 comments

Basikal Yang Kreatif





Sapa sini suka kayuh basikal.Jom kita tengok beberapa rekaan basikal yang kreatif

iF Mode Folding Bike

Basikal bernama 'IF Mode folding bike' ni tiada rantai berminyak,sebaliknya rantainya disembunyikan dengan pelindung rantai yang licin. Basikal ni boleh dilipat dengan beberapa klik pantas,jadi korang boleh bawa basikal ni naik ke dalam bas.

Bendable Bicycle Concept
Basikal inovatif,direka oleh Kevin Scott,didatangkan dengan bentuk yg boleh dibengkok,membolehkan basikal korang dilipat kat tiang lampu.Sistem gear sehala yang dilengkapi pada bentuk ni membolehkan ia dilipat pada tiang dan membolehkan roda dan badannya di kunci dengan  satu lock basikal

Folding Bike Bag

Produk ini bernama 'The Folding Bike Bag' oleh Bergmonch.Kalau korang suka mengembara,rasanya korang mesti suka produk ni.Bag basikal berlipat yang berat 9.5kg ni adalah basikal tanpa suspensi belakang dan roda yang kecil

TrioBike

TrioBike,sebuah basikal biasa,sebuah basikal karier dan stroller.Ibu bapa voleh membawa anak mereka bersiar-siar dngn basikal ni.Kompani syarikat ni mengatakan transformasi utk basikal ni boleh dilakukan dngn mudah tanpa alatan tambahan

Schwinn Loop 7-Speed Folding Bike
'Schwinn 20 Inch Loop Folding Bike' ni ada segalanya yang korang cari untuk pengangkutan mudah,basikal lipat yang seronok untuk ditunggang.

YikeBike – Electric Folding Bicycle Concept

Dikuasakan dengan 1.2 kW enjin elektrik,basikal ni boleh mencecah kelajuan 20 km sejam,berat kurang dari 10kg(22lb) dan boleh dilipat kurang dari 15 saat dan boleh bergerak sejauh 10km sekali cas.

Trail-A-Bike
 Basikal yang bernama 'Ttrail A bike' ni adalah basikal satu roda tambahan yang disambung di belakang basikal korang.Teman korang boleh membantu dalam mengayuh dan korang mengawal handle dan kelajuan.Basikla ni gak boleh dilipat,selain tu korang boleh seleraskan pemegang dan tempat duduk.



3 ulasan:

wah..menarik cmnie..siap boleh lipat2 lg..aku nak gak basikal cmnie..huh! best2..

Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?

@Anip™ Haha,basikal ni memang menarik dan memudahkan ;)

P.S:Keyword tu mmg panas haha XD

Catat Ulasan