Info:Letak Video U Tube kat Blog

Mungkin kebanyakan blogger yang baru berkecimpung di dunia pembogelan eh silap dunia pemblogeran yg penuh dngn suka duka kehidupan,chewah,masih belum tahu yang mereka boleh meletakkan video U Tube kat blog tnpa perlu bersusah payah mendownloadnya apatah lagi mengugut orang lain supaya meletakkan video kat blog mereka(Kau dngr tak ni Zam?)....

Korang cuma perlu pergi ke laman you tube dan cari video yang korang berkenan,kalau korang tak berkenan tapi nak letak gak,suka hati korangla,aku peduli apa,lepas tu klik kat embeded,...embeded!....EMBEDED! lah Zam,yang ko klik kat username tu buat apa....dah duduk diam-diam


nmpk tak perkataan get embeded kod kat sudut bawah belah kanan,klik kat situ.


Korang akan nmpk beberapa menatang yang terhasil dari aktiviti klik tersebut.

Ok,nampak tak kod yang bermula dgn "object width.....
Copy keseluruhan kod tu dan pastekan kat blog post atau blog gadget

Ubah saiz video dngn ubah nilai width dan height kat dalam kod tersebut....nak ubah saiz berapa?lantak korangla....

Tadaa!!Dah jadi...

Hah apa lagi,buatla parti untuk merai kejayaan korang :)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KOLONEL SANDERS-PENGASAS KFC

Blog Tutorial:Aneka Gambar Untuk Header Bertukar-Tukar