6 TIPS KEJAYAAN

1.Displin : Mulakan kerja pada awal-awal pagi. Masa itu emas dan emas itu adalah masa. Jangan menangguhkan kerja untuk esok.

2.Fokus : Kanta sekiranya difokuskan kepada satu titik kertas di bawah sinaran matahari akan membakarkan titik pada kertas itu. Jika kita sentiasa gerakkan titik fokus kanta itu, adakah kita mendapat hasil???

3.Hardworking : Terus dan teruskan berusaha sampai bila-bila. Kejayaan adalah satu perjalanan dan hari ini kita sedang MEMBINA JALAN itu.

4.Constant n neverending improvement : KAIZEN (didalam Bahasa Jepun), sentiasa memperbaiki pencapaian dan kemahiran yang lebih baik.

5.Positive mindset > action > habit > result : minda positif menghasilkan tindakan positif menghasilkan sikap positif menghasilkan keputusan positif

6.Jujur dan amanah : mempunyai nilai-nilai murni dalam menjalankan urusniaga harian. Tidak menggunakan unsur penipuan, rasuah dan salah laku dalam urusan jual beli.

Ulasan

  1. Salam. Wah! semakin hebat tulisan miji. Syabas! Miji nak tak dapat duit dari google adsense? Kalau nak jom la jengok di blog ct.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KOLONEL SANDERS-PENGASAS KFC

Blog Tutorial:Aneka Gambar Untuk Header Bertukar-Tukar