phone: +420 776 223 443
e-mail: support@londoncreative.co.uk

5 LANGKAH UNTUK SUKSES

1)TUMPUKAN KEPADA MATLAMAT

Anda perlu menumpukan pada matlamat.Tdak kira matlamat itu dlm jangka panjang atau pendek.Boleh dikatakan semua orang mempunyai matlamat.Tetapi apakah tumpuan yg dilakukan bagi menuju ke arah matlamat?Sebaik-baiknya matlamat itu hendaklah realistik.cTH,anda baru mula berniaga,tetapi anda bermatlamat memperolehi rm 1000 sehari.Matlamat ini terlalu tinggi dan tidak realistik.Bina matlamat anda secara bertahap dari semasa ke semasa.

2)BERDISPLIN

Bangun awal pagi.tuliskan senarai perkara dan pekerjaan yg anda hendak lakukan hari ini.Dgn itu,anda akan mendapati setiap kerja anda teratur.Apabila kerja anda teratur,sudah tentu hasilnya memberangsangkan.

4)BERMOTIVASI

Dengan motivasi,hidup anda akan lebih menyeronokkan dan tenaga kerja anda akan bertambah.Anda juga akan menjadi lebih tabah dan kental.Kerja akan menjadi sesuatu yg menyeronokkan bila ada bermotivasi.

5)BERFIKIRAN POSITIF

Dalam menumpukan perhatian pada perniagaan,sedikit sebanyak anda akan menghadapi kesulitan dan kesusahan sementara(sementara bukan selama-lamanya).Jika anda tidak berfikiran positif,sudah pasti anda akan berhenti dan berputus asa,ingatlah bahawa perjalanan ke arah kejayaan itu memerlukan kesabaran yg tinggi,jadi selalulah berfikiran positif.

2 ulasan:

  1. Salam kembali Razali Rahman,thanks a lot :) harap2 kita dapat berkongsi ilmu utk kebaikan bersama

    BalasPadam
  2. Walaikummusalam,

    Thanks SayaBudakBaruBelajar,itulah harapan saya,agar ilmu yg dikongsi walaupun sedikit akan memberi impak yg besar,insya-Allah. :)

    BalasPadam