Followers

09 Ogos 2012

Ogos 09, 2012 - 1 comment

Latarbelakang Khas Bagi Page Atau Pos Tertentu

Sebelum ni aku ada pos macam mana nak buat latar belakang pos dengan laman utama berbeza di sini

Ok,ini pula kalau korang ingin kan gambar latar berbeza bagi pos atau page tertentu,

Ini adalah latar belakang yang dikhususkan bagi static page visitor link yang aku buat.Sila klik jika ingin lihat demo


Bagaimana untuk mengkhususkan sesuatu latar belakang bagi page tertentu seperti ini?

Caranya mudah sahaja:

Hanya perlu Login ke blogger dashboard-->Klik Design-->Edit HTML dan Paste kod di bawah sebelum kod </head>

<b:if cond='data:blog.url == &quot;http://BLOGKORANG.blogspot.com/p/PAGE.html&quot;'>
<style>
body {
background-image: url(http://LINK_KE_LATARBELAKANG.com/GAMBAR.JPG);background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed;
}
</style>
</b:if>



Hanya ubah kod merah kepada link statik page atau link pos dan ubah kod ungu kepada link gambar yang ingin dijadikan latar belakang.Save.Korang boleh ubah kod biru ikut kesesuaian korang.

01 Ogos 2012

Ogos 01, 2012 - 1 comment

Rumah Inspirasi Flinstone

Korang suka tengok kartun Flinstones?Rumah yang diinspirasi dari kartun Flinstones ini terletak di Selatan California daerah Malibu.Dari kedudukan rumah yang berstruktur gua ini korang boleh melihat pemandangan seperti lautan Pasifik,Pulau Channel,Gunung Boney,Lembah Serrano,cahaya matahari dan bandar.Suatu imaginasi penciptaan seni bina yang terletak di puncak gunung pada lebih kurang. 22,89 ekar yang dikelilingi oleh pemandangan lautan & pemandangan gunung yang dipengaruhi oleh perubahan cahaya.Walaupun ada hanya satu bilik tidur tapi ada dua bilik mandi,tempat pendiang api,dan kelihatan seperti gua secara keseluruhannya.