Followers

13 Disember 2010

Disember 13, 2010 - 6 comments

Cara Ubah Saiz Teks Hover





Penerangan:Apabila gerakkan mouse kat hover teks,teks akan jadi lebih besar

Lihat Demo

1.Log In Ke Akaun Blogger--->Layout/Design--->Edit HTML

2.Cari kod ni:

a: hover {
color: $mainVisitedLinkColor;
text-decoration:none;
}

keyword:a: hover {

3.Hanya perlu tambahkan kod merah didalam kod di atas seperti ini:

a: hover {
color: $mainVisitedLinkColor;
text-decoration:none;
font-size: 150%
}

6 ulasan:

cam mn nak tag org lam entry kita????sy dah wat tp xjd huhuhuhu

tq...dah wat n jadi....sgt mudah dr yg disangka...juat xtau cam mn nak tag org or letak link blog org laen lam entry kita...leh ajarkan????

@nur intan hazirah Boleh,semasa kat edit pos,awak tulis apa apa nama,lepas tu,select nama tu dan gi kat perkataan Link,klik je kat situ dan letak link yang awak nk letak,harap membantu^^

Catat Ulasan