Follo Molo

14 Mei 2009

Tips Kejayaan-Motivasi Minda

Motivasi Minda

Mulakan di fikiran anda dengan berfikir secara positif. Bagaimana anda ingin membuka kunci yang menghalang anda untuk mencapai matlamat anda dengan berkesan? Berfikir secara positif. Fikirkan boleh. Fikirkan ianya tidak sesusah mana. Fikirkan tiada mustahil dalam hidup anda! Saya yakin anda pasti akan dapat membuka kunci ini.
Orang berkata, bukan senang untuk menjadi jutawan atau berpendapatan hebat! Memang kata-kata mereka di luar sana adalah benar. Percayakah anda, bahawa kata-kata ini anda boleh ubahkannya menjadi realiti seperti contoh adalah mudah untuk menjadi jutawan¡¨. Inilah matlamat anda. Motivasikan minda anda dengan menetapkan matlamat tertinggi anda. Jika anda ingin menjadi kaya lagi 2 tahun, anda perlu berusaha dengan bersungguh-sungguh. Jika ditafsir dengan mata kasar, ia nampak sukar tetapi ianya tidaklah mustahil bagi mereka yang bersungguh-sungguh.

Tulis ini diatas kertas..

Saya ingin memperolehi __(letakkan matlamat anda)_ pada masa __(tarikh sasaran matlamat anda)__ . Saya yakin SAYA BOLEH!¡¨

Simpan apa yang anda tulis tadi dalam dompet anda atau tempat yang mudah anda membacanya. Baca setiap hari dan bersungguh-sungguh mendekati matlamat anda. Jika anda dapat membuat perubahan dalam beberapa bulan ini, sila mesej kepada saya dan ceritakan kejayaan anda. Saya ingin sekali membaca pengalaman anda. Berkongsi pengalaman yang positif dan hebat akan menjadikan diri anda lebih hebat!

Meletak sejuta usaha lebih baik dari meletak sejuta angan-angan¡¨

Tiada jalan pintas untuk anda mengecapi kejayaan. Seperti kata pujangga, usaha itu adalah tangga kejayaan. Anda perlu memperkasakan ilmu dan pengetahuan di minda anda. Anda memperolehi E-Book saya dan sekarang anda membacanya. Inilah jalan petunjuk anda yang sebenar dalam mengecapi kejayaan. Dengan pengetahuan yang anda perolehi di sini, ia akan memudahkan anda mencapai kejayaan demi kejayaan.

Sebab itulah kenapa anda perlu memotivasikan diri anda. Mempelajari teknik dan taktik tanpa mempedulikan motivasi, anda tidak akan dapat mengecapi kejayaan yang hebat. Apa yang anda perlu sekarang, baca lebih maklumat (seperti di blog saya atau E-Book ini) dengan mempelajari daripada mereka yang berjaya.
Jika anda inginkan lebih lagi motivasi dan bahan ilmiah dari saya, nantikan keluaran E-Book seterusnya dari saya. Diharapkan E-Book ini dapat membantu anda mendapatkan infomasi berguna dan memberi manfaat yang amat berharga kepada anda. Untuk pengetahuan anda, saya dalam merancang untuk menerbitkan E-Book yang lain pada masa akan datang. Sokongan daripada anda pasti menyuntik semangat saya untuk memberikan sesuatu yang berguna untuk anda. Jumpa lagi ļ

“GERAK HATI MOTIVASI MINDA¨

Noorizam Shah

========
Noorizam Shah mendapat Diploma Pengurusan Teknologi dari Universiti Teknologi Malaysia. Selepas mendapat Diploma, beliau telah mengikuti kursus Steel Building System dari Australia.

Beliau menimba pengalaman di Akademi Binaan Malaysia Wilayah Selatan pada tahun 2002 dan berpeluang memantau projek di seluruh Malaysia. Dunia internet bukanlah asing kepada beliau.

Beliau mengenali Internet bermula sejak tahun 1999 dan banyak mencipta script untuk ruangan sembang, disamping hobinya membina laman web. Daripada minat dan sekadar suka-suka, beliau mula didedahkan dengan alam perniagaan internet pada 2005.

Walaupun masih baru, ini bukanlah suatu kelemahan bagi beliau untuk terus mengembangkan minat seterusnya menjana pendapatan hasil dari perniagaan internet. Oleh kerana minatnya yang mendalam dalam bidang Internet dan keusahawanan, beliau meninggalkan profession kerja beliau dan seterusnya mendalami ilmu-ilmu perniagaan internet dari beberapa tokoh-tokoh ternama usahawan internet masakini.Beliau mula serius menceburkan diri di dalam perniagaan internet setelah mendapat suntikan semangat dari seorang rakan sekerja beliau, maka terciptalah laman web http://www.pelamin.net (turut memiliki blog peribadi di http://blog.pelamin.net)

Perniagaan utama beliau ada perkhidmatan pemasangan pelamin dan pakej perkahwinan yang begitu popular di enjin carian. (Beliau masih bekerja di sebuah Syarikat Korporat di KLIA dan menjadikan perniagaan internet sebagai pendapatan sampingan beliau)

Dengan kewujudan blog ini, anda berpeluang mendapatkan tips dan ulasan bagaimana beliau menjana pendapatan di internet.

Sumber:wangcyber.com

Post a Comment: